Європейський спортивний форум

3 червня 2022 р. · 1 хв. читання
Цей пост також доступний  англійською мовою .

Сьогодні триває другий день #EuropeanSportForum у французькому Ліллі. Представники нашого Think Tank приймають участь у події, щоб краще розуміти тенденції європейської спортивної спільноти.

Серед основних тенденцій:

  1. Багато уваги приділяється захисту європейських цінностей демократії, в чому числі солідарності з Україною. Тут велику повагу отримав український народ за свою відважну боротьбу.
  2. Спорт, як частині громадянського суспільства займає важливе місце в ЄС. Спорт не відділяється від суспільства та суміжних галузей, а навпаки об‘єднаний під мультифункціональними державними структурами, з максимальним делегуванням повноважень спортивним організаціям.
  3. Спорт приймає основні виклики останніх років і прийняття рішень стають все більш гнучкими та швидкими.
  4. У разі надання Україні кандидата на вступ у ЄС, перед країною відкриється багато нових можливостей у сфері спорту, але і доведеться змінюватись. Всі країни учасниці, представники яких виступали, багато говорили про те, які зміни зараз тривають у них на рівні формування політик.
  5. Діджиталізація спортивної сфери - пріоритет в развитку країн EU.
  6. Величезна увага #HealthLifeStyle4All та #GoodGovernanceInSport.
  7. “Європейский спорт: честний, інклюзивний та стійкий (sustainable)”. Зазначила Комісіонер Mariya Gabriel.
  8. Спорт тісно пов‘язаний з навколишнім середовищем і один з викликів - сприяти досягненню European Green Deal #GreenDeal.

https://sport.ec.europa.eu/event/eu-sport-forum-2022

Стежте за нами у соцмережах